Geen apparaat dat niet wordt afgetapt.

William Binney, oud-directeur technical operations NSA (had 6.000 man onder zijn hoede), zei het al onlangs op een exclusieve presentatie op 2 december 2016 in een voormalig pand van defensie, ten noorden van Arnhem: ‘Geloof me, geen technologiebedrijf in de VS ontkomt eraan, zij moeten allemaal achterdeurtjes inbouwen in hun software om de NSA vrij baan te geven op hun apparaten.’

William Binney was te gast van de Arnhemse Hack42.

Aan de andere kant, zo stelde Binney, ze hebben nu zoveel data dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Maar de kans op fouten bij het automatisch opstellen van mogelijke daderprofielen is daardoor ook groot.

Hij wordt nog regelmatig door de Amerikaanse media om zijn opinie gevraagd. Bijvoorbeeld over de vraag of Rusland (een hacker of de overheid of helemaal niet) achter de hack zat van de e-mails van Hillary Clinton.

De integrale presentatie vindt je onder.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: