Privacy: who cares?

Who cares?

Alsof men kikkers in een pan langzaam aan de kook brengt. Tegen de tijd dat de kikkers merken dat ze hun kookpunt naderen, zijn zij niet meer in staat er uit te springen.

William Binney, oud-directeur technical operations NSA (had 6.000 man onder zijn hoede), zei het al onlangs op een exclusieve presentatie in een voormalig pand van defensie, ten noorden van Arnhem: ‘Geloof me, geen technologiebedrijf in de VS ontkomt eraan, zij moeten allemaal achterdeurtjes inbouwen in hun software om de NSA vrij baan te geven op hun apparaten.’

‘Maar wees niet bang, de NSA verzamelt inmiddels zoveel data, vrijwel alles wat ze te pakken kunnen krijgen, dat ik zag dat ze door de bomen het bos niet meer zagen’, aldus Binney.

Waar je wel voor moet vrezen is het zogenaamde zoeken naar data op basis van ingestelde dataprofielen. Daar worden heel veel fouten mee gemaakt. Als dat jou overkomt, ben je echt het haasje. Meestal je leven lang.’

Gelukkig leven we in een democratie. Al gaan de eerste leden van de Europese ‘democratische gemeenschap’ stilaan dat pad verlaten (Polen en Hongarije). Die geheime diensten hebben nu middelen waar de Stasi alleen maar van kon dromen…
De VS wacht nog even af met het democratisch gehalte van Trump, wij met Wilders, Frankrijk met Le Pen.

Binney’s integrale presentatie
If you dare to watch.

Artikel: Windows tapt je camera en microfoon af.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: