Bankiert u al bij de BIS-Bank?

Een bankrekening openen bij de BIS-Bank is er niet bij. Niet voor de gewone burger. De BIS-Bank is eigenlijk niet eens een bank, maar een particulier instituut dat zo’n 60 centrale banken verenigt en daarmee wordt beschouwd als de ‘bank der banken’.

bis
De BIS in Bazel (fotobron)

Het ‘financiële Vaticaan’
Het gebouw valt door zijn vorm wel op in het Zwitserse Basel. Maar weinig is bekend wat zich daar periodiek aan de binnenzijde afspeelt.

De Asia Times stelt: ‘BIS regulations serve only the single purpose of strengthening the international private banking system, even at the peril of national economies. The BIS does to national banking systems what the IMF has done to national monetary regimes. National economies under financial globalization no longer serve national interests.’ Bron.

En daarmee is haar positie helder: de grote private banken in de wereld verenigen en hun belangen dienen. Het gebouw mag dan op Zwitserse bodem staan, binnen geldt de status van het Vaticaan: het is extraterritoriaal. De Zwitserse overheid heeft in het gebouw geen enkele bevoegdheid.

Bank for International Settlements: BIS
De bank werd in 1930 opgericht om de herstelbetalingen door Duitsland ten gevolge van de Eerste Wereldoorlog in goede banen te leiden. Maar Duitsland kon de astronomische herstelbetalingen niet opbrengen en met de ‘verkiezing’ van Hitler weigerde Duitsland nog langer te betalen.
De bank verlegde haar werkzaamheden, maar niet haar doel: de belangen dienen van haar leden. En die leden hadden met afschuw de Russische Revolutie (1917) aanschouwd, de slachtpartij onder de tsaar en zijn familie en beschermelingen. De vrees dat Rusland de wereld wilde domineren was ontstaan. Dit moest hoe dan ook worden voorkomen. BIS ging de kapitaalverstrekking aan Hitler organiseren. Alleen met de vele miljarden van veelal Amerikaanse banken, kon Hitler in relatief korte tijd (7 jaar), een bijna onverslaanbaar militair en onderdrukkings- en vernietigingsapparaat op de been brengen.

Video: Wat doet de BIS?

Europees goud in New York
Kort voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog organiseerde de bank tussen 1938 en 1940, op verzoek van de Europese banken (naar zeggen van de BIS), het transport van 140 ton Europees goud naar kluizen in New York (bron).
Onbevestigde berichten stellen dat een groot deel ervan nog steeds in New York ligt en de VS het terughalen van het goud naar Europa belemmert. In 2012 vroeg een Duits parlementslid zich af of iemand nog wel eens naar de 6.000 Duitse goudstaven omkeek. De laatste opgave dateerde al uit 1979/1980. De regering en de Duitse centrale bank waren in verlegenheid gebracht: nee, eigenlijk niet. Het in New York opgeslagen Duitse goud zou €144 miljard waard zijn.
Overigens kende de Federal Reserve Bank (FED) de regel dat de landen niet hun eigen goud mochten inspecteren. ‘Berlijn’ explodeerde van verontwaardiging: ‘Al het goud moet onmiddellijk terug’, stelde de partij FDP (liberalen) (Bron).
In tegenstelling tot de Duitsers heeft de Nederlandse Bank haar goud verspreid over Ottawa, New York en London. Het mag een vreemde situatie heten dat de Federal Reserve Bank in New York maar liefst de goudvoorraden van 60 landen beheert en in haar kluizen heeft.
De FDP zal het punt van de telling van het Duitse goud in het Duitse parlement blijven agenderen tot de Amerikanen een inspectie toelaten. Inmiddels zijn de geruchten niet van de lucht wat er met het goud gebeurd zou zijn. Maar niemand die het weet, behalve de Amerikanen.

BIS heet ook wel ‘Basel’
Periodiek verzamelen zich in dit stukje exterritoriale terrein een aantal topbankiers, de leiders van de belangrijkste centrale banken van de wereld. Hieronder ook de Europese Centrale Bank (ECB). Hier bepaalt men hoe de banken wereldwijd met kapitaal en financiering moeten omgaan. Zo zijn inmiddels akkoorden gesloten over het percentage van de uitstaande leningen dat de banken aan geld in kas moeten hebben om hun stabiliteit te behouden. Deze akkoorden worden ‘Basel I, Basel II en Basel III’ genoemd.
Toch leek het er kort na WWII erop dat de BIS zou worden opgeheven. Immers de Wereldbank zag het licht en wat moest de BIS daar nog aan toevoegen. De Europese landen drongen echter aan op haar voortbestaan, waardoor nu de Basel-akkoorden kunnen worden afgesloten.
Een machtig instituut dat ons leven beïnvloedt en weinigen die het kennen: BIS.

Bekijk ook onderstaande video met Roland Bernard, de oud-bankier die in de top van de machtspiramide heeft gespeeld. Na ervaringen met obscure bijeenkomsten met kinderen brak hij en haakte hij af. Op tijd, voordat hij door deelname aan die handelingen chantabel zou worden.

Hij doet in meerdere video’s zijn verhaal. Deze gaat over de werking van ons bancaire systeem.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: