Noord-Korea krijgt kleur

Wat Albanië was voor Europa is Noord-Korea nog steeds voor Azië: een voor buitenstaanders geheimzinnig en gesloten land.

Toch verandert het land. De uniforme kleding in de kleuren grijs, licht en donker, lijkt verleden tijd. Kleurrijke kleding is zeker in het straatbeeld in de hoofdstad Pyongyang alledaags geworden. Ondanks de voortdurende propaganda, de druk om vooral positief over het land en haar grote leider Kim Jong Un te spreken, is onverminderd.

Toch lijkt een meerderheid van de 25 miljoen Noord-Koreanen zich met tevredenheid te schikken naar de omstandigheden. Dansende mensen in het park, lachende groepen op de bowlingbaan laten een andere kant zien van een streng geleid land. Vooral de hoofdstad Pyongyang is zeer geliefd bij de Noord-Koreanen.

Deze reportage van Deutsche Welle (DW) geeft een positief beeld van een land dat de laatste jaren duidelijk een ander gezicht heeft gekregen. Aan de reportage is meerdere jaren gewerkt.
Met het doel van Kim Jong Un om het toerisme met 30% te laten groeien, bestaat dat kans dat ook u een keer flaneert op de onmetelijke pleinen van de hoofdstad Pyongyang.

Reportage van maart 2020 van Deutsche Welle.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: