Corona als geloofsartikel

Alles lijkt gezegd. De meest relevante informatie is boven tafel gekomen. In welke taal je ook naar video’s, blogs of alternatieve media zoekt, overal dezelfde informatie die de officiële media amper halen.

Er is al zoveel aangetoond.
Dat Corona helemaal niet zo dodelijk is als steeds is en nog steeds wordt beweerd. Dat de symptomen als longschade of schade aan de hersenen ook bij andere influenza’s voorkomen. Dat ook in de afgelopen jaren diverse malen ziekenhuizen vol lagen met influenza-patiënten. Dat triage in de winter in landen als Italië maar zelfs in het rijke California, met de slecht georganiseerde gezondheidszorg, geen uitzondering is.

We weten dat de gemiddelde stervensleeftijd van mensen die door of met Corona sterven niet onder de normale stervensleeftijd ligt. Dat ook bij vorige influenza-uitbraken jonge mensen ziek konden worden en in een enkel geval konden sterven. Dat we onderscheid moeten maken tussen sterven dóór Corona of mét Corona.
Bekend is ook dat de PCR-test onvoldoende betrouwbaar is, niet ontwikkeld is voor het doel waarvoor het wordt gebruikt en dat een ‘positieve’ test nog niets zegt over ziek worden of ‘besmettelijk’ zijn.

Ook is bekend dat Corona vooral problemen veroorzaakt in de longen en luchtwegen. En dat daarmee de mate van luchtvervuiling in een gebied een grote factor is bij de mate waarin Corona aanslaat. Zie Wuhan, Lombardije, New York, Johannesburg etc.
Hoeveel demonstraties moeten nog aantonen dat besmetting in de buitenlucht te verwaarlozen is en dat de 1,5 meter daar volledig de plank misslaat. En dan niet te spreken over de onzin van het dragen van ‘niet-werkende’ mondkapjes. Verplicht bijvoorbeeld op het buitendekken van de schepen varend naar de Waddeneilanden, voorkomend dat je de frisse zilte zeelucht inademt. Of mensen tegenkomen, wandelend in een heerlijk geurend bos, met een mondkapje op. Hoe gek zijn wij geworden?

Natuurlijk is het geen complotdenken om de WHO kritisch te bezien als het gaat om wie op dit internationale instituut met veel geld invloed uitoefent. En het is evenmin complotdenken dat Bill Gates reusachtige zakelijke belangen heeft in de vaccin-industrie en de dataverwerking van persoonsgevens. En wie is zich niet bewust van het feit dat een vaccin dat binnen 1 tot 1,5 jaar op de markt moet komen niet veilig kan zijn als het record van ontwikkeltijd van een veilig vaccin nu staat op 5 jaar. Daarvoor hoef je geen anti-vaxxer te zijn.

Hoeveel bewijs moet er nog geleverd worden dat op deelaspecten de Corona-crisis is voorbereid? Hoevaak moeten mensen nog websites van de Rockefeller Foundation, de Wereldbank, Event201, ID2020 of het World Economic Forum bezoeken om er achter te komen dat het om meer dan een virus-crisis gaat?

Hoevaak moet nog verteld worden dat de schade, sociaal, maatschappelijk, economisch en voor onze gezondheid van de Corona-maatregelen vele malen groter is dat het leed dat ze moeten voorkomen?
Hoeveel mensen moeten in onze landen nog sterven omdat ze door de Coronapaniek niet de medische zorg krijgen die ze zo hard nodig hebben of uit wanhoop zelfmoord plegen? Hoeveel mensen in arme landen moeten nog van de honger sterven omdat de distributiekanalen door alle maatregelen zijn onderbroken?

Hoeveel artsen, wetenschapsinstituten, virologen en wetenschappers uit andere disciplines moeten hun reputatie op het spel zetten om een gefundeerd tegengeluid te laten horen? Hoelang houden de media het paniekzaaien, het eenzijdig informeren, het negeren en neersabelen van andere meningen nog vol? Hoe lang blijven mensen nog op social media zitten die aan een steeds strengere censuur worden onderworpen?

Corona is aangekomen op het niveau van het geloof. Een geloof stel je niet ter discussie, je gelooft of gelooft niet. Half geloven is geen optie.
Voor mij zijn alle argumenten gewisseld, in alle toonaarden, alle talen, op video, op blogs, in rapporten, brandbrieven. Wat meer kan posten van steeds dezelfde argumenten nog bijdragen?

Ik ben na een half jaar mij in de materie te hebben verdiept er van overtuigd geraakt, dat de mensheid is uitgegleden over zijn emotie, door belangen aangestuurde manipulatie en angst, politiek opportunisme, onwetendheid, naïef vertrouwen in de instituties, zijn angst om een afwijkende mening te verkondigen en daarmee heeft meegewerkt aan de grootste door de mens veroorzaakte na-oorlogse humanitaire crisis.

Ik ben uitgepraat, alles is gezegd. De tijd zal haar werk doen. Het narratief vertoont scheurtjes, haarscheurtjes, en op sommige punten begint de propaganda te wankelen.

Er is hoop. Het onvoorstelbare gebeurde ooit toch: de onneembaar geachte Berlijnse Muur viel omdat een paar honderdduizend mensen de straat opgingen, keer op keer. Terwijl 17 miljoen Oost-Duitsers naar ‘Aktuele Kamera’ (NOS-Journaal) zaten te kijken hoe die ‘paar gekken’ de straat op gingen, sloeg de paniek op het Politburo toe. De censuur werd verscherpt en de STASI voerde de jacht op andersdenkenden op.

Het zal met de Coronamuur niet anders gaan. Die valt in stilte of met oorverdovend geraas.
Dan kunnen de geschiedschrijvers, wetenschappers, onderzoeksjournalisten, cineasten en elke individuele burger aan het werk om de komende jaren een antwoord te zoeken op de vraag: hoe kon een hoog opgeleide beschaving zo in paniek en angst vervallen vanwege een virus?

Paul de Bruijn

Dit artikel is onderstaand als pdf-document te downloaden.

33 gedachten over “Corona als geloofsartikel

 1. Bullseye. Ik kan er mijn vinger ook niet precies opleggen…. Kan het er mee te maken hebben dat conformisme mede door het onderwijs van de afgelopen 100 jaar ons tot ‘meewaaikinderen’ heeft gemaakt? We zijn vergeten om de mens tot nadenken uit te dagen… We zijn te verwend geworden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Bullseye. Ik kan er mijn vinger ook niet precies op leggen. Kan het zijn dat we in het onderwijs niet meer uitgenodigd worden tot zelf nadenken? Dat we tot ‘meewaaikinderen’ worden geconditioneerd? Dat we TE graag lid willen zijn van de club … en meegaan in het denken van anderen…. omdat je niet alleen durft te staan in je afwijkende mening?

  Like

  1. Het onderwijs is zeker een belangrijke factor in hoe kinderen later de wereld beschouwen en zich ertoe verhouden. Ik hoor van ouders die nu schoolgaande kinderen hebben, dat het onderwijs niet (meer) is ingericht op kritisch en zelfstandig denken.

   Geliked door 1 persoon

 3. Paul, Goede waarnemingen. Als je het ook wil snappen lees dan de Bijbel. Wat nu allemaal gebeurt staat daarin nauwkeurig beschreven.

  Like

  1. Profetieën in de bijbel:

   Want dan zal een grote verdrukking plaatsvinden. Als die dagen niet worden ingekort zal geen mens gered worden.
   De Schepper heeft een dag vastgesteld waarop hij in rechtvaardigheid zal ingrijpen. Er zal een nieuwe hemel(se regering) komen en een nieuwe aarde, in die zin dat oorlogen, pandemieën, kanker en ziekten en de dood weggedaan zullen worden dbv zijn Zoon Jezus Christus. De gehele aarde zal veranderen in een paradijs, zonder angst, honger en tranen…..

   Like

   1. “De Schepper heeft een dag vastgesteld waarop hij in rechtvaardigheid zal ingrijpen.”

    Dat heeft ie ook al gedaan gedurende de jaren ’40 – ’45. Toen zes miljoen leden van ZIJN uitverkoren volk naar de slachtbank zijn geleid en er geen god te vinden was in de wijde omtrek. Zijn eigen volk heeft ie laten verrekken. Of komt ie nu om sorry te zeggen en zijn fouten goed te maken?

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

 4. Duidellijke taal wat toch iedereen kan begrijpen!!
  Dit zijn ook mijn gedachten!! Het is wel zo frustrerend dat er nog te veel mee lopers zijn. De macht wat angst veroorzaakt is dodelijk!! Als je voor je mening uitkomt is het gesprek gelijk ten einde. We worden gemanipuleerd en onderdrukt tot het te laat is. Dan worden de meelopers pas wakker!!

  Like

 5. Goed stuk… Tot de laatste zin. Hoogopgeleid zijn is deel vh probleem. Daar leer je gezond verstand en je eigen waarneming opzij te
  schuiven voor (wetenachappelijk) dogma. En dat wordt beinvloed.

  Like

  1. Inderdaad een heel goed stuk! Maar met dat laatste ben ik het niet eens. Als je wetenschappelijk – dus logisch – denkt, kun je de valse ‘feiten’ gemakkelijk uit de door de regering c.s. voorgekauwde propaganda halen. En als je niet zo hoogopgeleid bent, merk je gewoon ook dat het niet logisch is allemaal.

   Like

 6. Wat wil je dan. Alles op z’n beloop laten? Schoppen uit frustratie tegen alles wat jouw vrijheid inperkt is logisch maar niet constructief en respectloos naar degene die iedere dag proberen oplossingen te vinden om onze maatschappij zo goed mogelijk te laten functioneren in deze lastige tijd. Ja dat lijkt soms oneerlijk, en halfbakken. Maar er wordt iets gedaan. Heb een beetje vertrouwen in onze overheid en laat je angst dat alles mis is los, spaar die energie voor een positief gerichte open blik en werk mee in plaats van tegen. En nee niet als een mak schaap zonder mening, maar wel met een kritische focus op je eigen dagelijkse leven. zelfredzaamheid tonen wordt nu van ons verlangd, en dat is iets waar je jezelf èn anderen mee helpt.
  #playthegamedon’tfightit

  Like

  1. Wellicht goed om ook het nieuws in Australië en NZ te volgen waar de burgers inmiddels doodsbang zijn voor de overheid. Binnenkort ook in dit theater. Maar heb vertrouwen, alles komt goed.

   Like

  2. En waarop is je vertrouwen gebaseerd dan?
   Op alle leugens die al jaren over iedereen uitgestort worden? Niet nu de held uit proberen te hangen terwijl je eerst een hele sector hebt kapot gesaneerd en de mensen in de zorg er niet een piek bij krijgen en weglopen als daar een debat over gehouden word. Het probleem zijn zij zelf maar dat is lastig om toe te geven, het ego van de heren en dames is veel te groot. En hebben ze zich de laatste jaren druk gemaakt om de maatschappij? Nee de aandeelhouders van de NV Nederland zijn waar de belangen liggen.
   Wij laten onze ouderen op het slagveld achter en trekken de deur dicht,en dat noem jij zelfredzaamheid. Ze hebben een half jaar de tijd gehad om scholen te laten ventileren,voor genoeg werkzame beschermingsmiddelen te zorgen maar dat is nog steeds niet op orde,maar wel miljoenen geïnvesteerd in een vaccin. De prioriteiten liggen niet bij ons dat is wel duidelijk.

   Like

  3. Hoi Jochem dat dit in het begin niet is gebeurd is voor iedereen begrijpelijk. Niets doen, het zou een optie geweest zijn, Zweden heeft het gedaan, met een vergelijkbaar verloop van het virus. Maar dat is achteraf kletsen. Maar het is nu wel 1 van de weinige landen die geen problemen meer hebben en gewoon lekker verder leven. Ik wil best respect hebben voor de mensen die proberen een oplossing te zoeken. Echter moeten ze dit wel eerlijk en over de hele linie doen. De regering die ons zou moeten beschermen praat al vanaf het begin over de enige oplossing, een vaccin. Dat vind ik zeer vreemd gezien het feit deze regering zich vast de farce van 2009 nog wel kan herinneren. De “pandemie” doofde vanzelf uit en het grootste deel van de vaccins hebben we kunnen weggooien. Een grote financiele strop en heel veel blijvende schade bij de mensen die het vaccin wel hebben gehad. Ok 2009 is lang geleden, maar in 2018 is 5 miljoen aan schikking betaald door de overheid aan vaccin slachtoffers. Dat is maar twee jaar terug, dat herinneren ze zich toch nog wel? Als er op dit moment nog steeds honderden mensen per dag zouden overlijden was de drang naar een vaccin begrijpelijk geweest. Maar zoek de grafieken maar op, ze staan open en bloot op de site van het RIVM. Er is niets meer aan de hand. We lezen de afgelopen weken niets anders als, ” besmettingen lopen in razend tempo op, ziekenhuis opnames rijzen de pan uit en de ic opnames bereiken het niveau van alarmerend”. Kijk maar op het RIVM, er is helemaal niks aan de hand. Ja er liggen mensen in het ziekenhuis en op de ic, maar denk je dat het ziekenhuis anders leeg staat? Je kan heel veel zeggen over van alles en dat zal met name eigen mening zijn, maar als jij me de noodzaak van een noodwet kan uitleggen aan de hand van de officiele cijfers van het RIVM mag jij me die vertellen. Al zou die hele besmettingwaanzin voor de hele 100% kloppen, wat het niet doet overigens, dan nog is er niks aan de hand. Ik snap dat dit hard klinkt als je ziet dat er mensen overlijden, maar de lijn laat nu een milder verloop zien dan bij menig griepvirus in het verleden. Toen waren we ook niet in paniek. Het zijn mensen met een gemiddelde leeftijd van 83 jaar die overlijden, ook niks afwijkends in de statistieken. Excessen zijn er altijd en long en hartproblematiek is echt niet specifiek iets van Covid. Dit komt ook bij andere vormen van influenze voor. Ja maar de extreme vermoeidheid zie je niet bij de gewone griep zeggen ze dan. Jawel hoor, mijn oma heeft die zware griep in 2018 gehad en heeft 3 kwart jaar nodig gehad voor ze weer een beetje de oude was. Symptomen, extreme vermoeidheid, en ademhalingsproblemen. Ik snap echt wat je probeert te zeggen, maar als je iets dieper in deze leugens graaft weet ik zeker dat ook jij geen respect meer kan opbrengen voor deze “oplossers”. Groet Jack.

   Like

   1. Goede tekst, Jack. ik hou wel van de duidelijke feiten die je aandraagt. De enige manier om mensen over de streep te trekken en te laten merken dat als iemand tegen het vaccin is, het zeker geen complotdenker is. Dank

    Like

 7. Misschien is t wel omdat er momenteel 1 op 4 mensen kanker krijgen, een flinke afleidings manouvre. Daar hoor je niemand meer over. Natuurlijk bestaat corona, maar de preventie ervan heb ik nog geen hond over gehoord. Ja er is preventie om het immuunsysteem dagelijks een boost te geven. En die lijkt (!)erg veel op preventie bij kanker.

  Like

 8. Hele mooie samenvatting van o.a. de huidige angstcultuur, die mede wordt veroorzaakt door berichtgeving via de kanalen van social media.
  Een aanrader is daarom ook de Netflix documentaire ‘social media dilemma’, waarin ex-medewerkers van FB, Google, Instagram, etc.. hun zorgen uitten over de manipulatieve wereld waarin wij momenteel leven.

  Like

 9. Goed geschreven, ik sta helemaal achter deze vragen/opmerkingen. Ik vermoed dat we in een overgang zitten van de 3e dimensie naar de 5e dimensie. Dat de 3e dimensie nog heel plat gelooft in Pharmacy waarmee de mens niet alleen het menselijke immuunsysteem ten gronde richt, maar ook de riolering en met ook Monsanto de natuur, wat ook weer invloed heeft op ons klimaat. We zitten in een overgang van bewustwording, mensen hebben daar meer tijd voor nodig om IN zichzelf te kijken en daar de vrijheid en verantwoordelijkheid te vinden voor het eigen leven.Dat we kijken naar onze eigen pijn en ziektes en daar de meerwaarde van zien, omdat het lichaam wat wil vertellen, zodat we naar de oorzaak kijken i.p.v. symptomen te bestrijden. De reguliere geneeswijzen zouden meer kunnen hebben aan de alternatieve geneeswijzen, die aanvullend of zelfs preventief kunnen werken. We zijn veel meer dan we denken te zijn, kom daar mee naar voren i.p.v. marionetten te zijn/ te worden van andere systemen.

  Like

 10. Goh wat weten jullie het toch allemaal goed. Nee ik weet niet of alle maatregelen wel even zinvol zijn en lang niet alles is bewezen. Maar dat zijn ook alle andere theorieën niet. Daar heb ik ook nog geen enkele keihard bewijs gezien dat het anders zou zijn. En ook al die conclusies en cijfertjes kunnen net zo gemanipuleerd en interpretabel zijn als wat de tegenstanders de overheid en de who van betichten. En dan het verwijt dat je een mak schaap bent als je de maatregelen wel volgt of als je erin gelooft dat dit zal helpen. Ben je dan geen mak schaap als je zomaar een tegengestelde mening gelooft en voor waar aanneemt? Nou ik weet niet wat ik moet geloven en zal ws pas achteraf weten hoe het werkelijk zit. Ik respecteer elke zienswijze. Ben kritisch maar accepteer ook dat de overheid keuzes moet maken op basis van de informatie die zij hebben. En probeer daarin mijn weg te vinden. En als ik vind dat mijn moeder, die alleen is, eenzaam is ga ik naar haar toe ipv de overheid verwijten dat dit door hun maatregelen komt.

  Like

  1. Ellen, misschien kan deze tekst jou helpen

   ” Hoe vermijd ik een pandemie?”
   Deze vraag werd ongeveer 40 jaar geleden gesteld aan Osho.
   ′′Je stelt de verkeerde vraag ′′
   antwoordde Osho,
   “de juiste vraag zou moeten zijn:
   ”Hoe vermijd je de angst om te sterven
   veroorzaakt door de epidemie (pandemie)?
   Omdat het heel makkelijk is om het virus te vermijden,
   is het erg moeilijk om de angst in jou
   en in de wereld te vermijden.
   Mensen zullen meer sterven aan deze angst
   dan aan de epidemie (pandemie).
   Er is geen virus in deze wereld gevaarlijker dan angst.
   Begrijp deze angst, anders word je een dood lichaam
   voordat je lichaam sterft.
   Het heeft niets met het virus te maken.
   De enge sfeer die je op deze momenten voelt
   is collectieve waanzin…
   Het is duizend keer gebeurd en zal blijven gebeuren.
   En het gaat gewoon door als je de psychologie
   van drukte en angst niet begrijpt.
   Meestal houd je je angst op afstand, maar in
   het moment van collectieve waanzin
   kan je bewustzijn volledig verloren gaan.
   Je zult niet eens weten wanneer je
   de controle over je angst verloor.
   Dan kan angst je alles laten doen.
   Kijk geen nieuws dat angst triggert.
   Stop met praten over de epidemie,
   keer op keer hetzelfde herhalen
   is als zelfhypnose.
   Angst is een soort zelfhypnose.
   Dit idee zal chemische veranderingen
   in het lichaam veroorzaken.
   Als je keer op keer hetzelfde idee herhaalt,
   wordt er een chemische verandering
   getriggerd die soms zo giftig
   kan zijn dat het je kan doden.
   Tijdens een epidemie wordt energie
   over de hele wereld irrationeel.
   Zo kun je altijd in een zwart gaatje vallen.
   Meditatie wordt dan een
   beschermende aura waarin
   geen negatieve energie
   kan doordringen.
   Osho ©️

   Like

   1. Bedankt, helder verwoord. Het is zo jammer om de angst te zien en te voelen bij mensen, bekend en onbekend. Zonder TV en media had ik nooit iets van een virus gemerkt en gewoon een half jaar geleefd als altijd.

    Was ik dan toch ziek geworden en via de dokter van dit virus vernomen dan was de overlevingskans meer dan 99% dus was ik nog gerust geweest. Wie afstand wil houden of thuis wil blijven is toch altijd vrij geweest om dit zelf te doen?

    Like

   2. Ik heb gelezen en ik geloof het dat angst om te sterven je wordt ingegeven door je ziel. Je wordt keihard gewaarschuwd.
    Ik zeg niet “ren naar een kerk”. Nee, dat is helemaal niet nodig.
    God kijkt niet naar ceremonieel vertoon, maar luistert zeker wel naar een welgemeend gebed.
    Je kan dus zelf met God in contact treden, maar je zal de eerste stap moeten zetten, want Hij is, immers, God.
    Denk niet dat dan alles gelijk mee gaat vallen, maar als je jarenlang bidt dan merk je het verschil wel degelijk.
    Daarnaast, lees en bestudeer de bijbel. Haal er dingen uit die jou aanspreken. Dat is altijd goed. Lees het om de mooie verhalen die er in staan en lees het om de dubbele bodems en de wijsheden die er in staan, dat zijn er genoeg voor meerdere mensenlevens.
    Ik had ooit een vriendin die beweerde aura’s te kunnen lezen. Tegen mij zei ze “jij hebt geen aura!”. Ik geloof daar ook niet in.

    Like

 11. Prima artikel, foute titel !
  In Gorona geloven als waarheid is duidelijk een onbetrouwbaar geloof gebleken, want toen we het onderzochten, bleek het zwaar overdreven, deels fake.
  Je hebt ook geloof, wat ok blijkt te zijn: ik geloof, dat die stoel me houdt, dat mijn remmen het doen etc.
  Geloof is de zekerheid van wat men hoop het bewijs van wat je niet ziet , aldus de Bijbel in Hebreeen 11:1
  Een geloof in iets of iemand moet je dus testen, onderzoeken en dan blijkt of dat een terecht vertrouwen/geloof is of juist niet.
  Geloof in Corona als een dodelijk virus voor de hele wereld is dus een fout, onbetrouwbaar geloof.
  Geloof in Corona als een griep, die voor mensen met een zwakke gezondheid gevaarlijk kan zijn, is wel een juist geloof, zoals dat voor meer soorten griep geldt.
  Shalom
  Ben Kok (joods-chr. pastor)
  tora-yeshua.nl

  Like

 12. Moderator mijn reactie staat onder de verkeerde persoon en kan weggehaald worden. Dank! Ik wacht wel even alvorens weer te reageren.

  Like

 13. Ik lees aan het eind van het betoog iets als dat ook het Corona verhaal wel weer een keer voorbij zal zijn, net als de Berlijnse muur een keer werd afgebroken. Natuurlijk zal het een keer afgelopen zijn. De Bijbelse Eindtijdboeken zijn daar duidelijk over. Het moment dat een nieuwe Hemel en een nieuwe aarde gestalte krijgen, dat moment komt een keer. Maar eerst zal de antichrist ten tonele verschijnen, en de overwinning van Lucifer uitschreeuwen. Wat we nu meemaken is de aanloop naar de vestiging van de antichrist. Het getal 666 vind je niet alleen in de streepjescode, maar overal waar de satanische Vrijmetselarij zich manifesteert, tot en met de nieuwe ‘kerk’ van de H. Pio in San Giovanni Rotondo, welks structuur in drie zessen is opgezet, en die verder in elk detail een vrijmetselaarstempel is geworden.
  Deep State of kabal…, samen met Deep Church…., de mensheid heeft niet geluisterd naar de Waarschuwingen van de maagd Maria in Quito, La Salette, en Fatima, integendeel…., wereldwijd heeft zij zich van God afgewend, en zo satan in de kaart gespeeld. We hebben de huidige duivelse machtsgreep van een superrijke, machtige elite zelf over ons afgeroepen.

  Like

 14. Dit is het beste artikel sinds 7 maanden. Heel erg bedankt. Het ging mijn leven nogal beheersen, om blinden ziende te krijgen, doven horende….. dit had ik als eye-opener nodig. En heb weer de rust teruggevonden.

  Like

 15. Mooi artikel 👍 Ik denk en hoop dat door de sociaal media (Wij dus) er meer kritischer naar de zaken gekeken kan gaan worden. We zullen een keer de angst voorbij moeten gaan en weer leren te accepteren dat de dood een onderdeel van het leven is.
  Debby

  Like

 16. Nog steeds wordt er van uit gegaan dat a) er een nieuw “Corona virus” bestaat, b) dat zo een “virus” overdraagbaar is en c) dat een vaccin tegen zo een “virus” kan helpen. Misschien dat we over een jaar pas in de krant lezen dat kleine afvalstukjes van ons DNA (exosomen) onder bepaalde omstandigheden (zwakke toestand afweersysteem, slechte geestelijke toestand, koeler weer) verschijnselen teweeg brengen die we nu toeschrijven aan Corona of een ander griepje. Kennelijk zijn veel mensen zo bang voor de dood dat een heldere wetenschappelijke discussie niet gewenst is. Misschien is een oplossing een boekje met hoe het zit?

  Like

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: